TAČKA, veterina & trgovina:

Združitev veterinarske dejavnosti s trgovinsko pomeni velik korak v dostopnosti veterinarskih storitev splošni javnosti. S tem, ko so naše ambulante prerasle ambulantne okvirje, so postale bolj prijazne in vsem dostopne – za nasvet, nakup, ogled. Nakup z brezplačnim nasvetom koristi tako živalim kot lastnikom.

Združitev ambulantne veterinarske prakse s samopostrežno trgovino pomeni velik preskok v dojemanju dostopnosti. Iz sterilnega medicinskega okolja, ki ga ljudje večinoma dojemamo kot nedostopnega (elitnega, dragega, le po naročilu oz. rezervaciji, odmaknjenega od ljudi in živali) smo ustvarili dostopno, prijazno in prijetno ter poznano (domače) okolje, ki združuje sodobne samopostrežne prodajne police z vsem, kar potrebujemo za hišnega ljubljenčka IN ga obogatili s strokovnim nasvetom ob nakupu ter preprosto in vsem dostopno možnostjo pogovora z veterinarjem glede vseh vprašanj, izzivov ali težav.

Ob takšnem sproščenem pogovoru se lahko pokaže potreba po naročilu na določene diagnostične storitve, ali pa se kakšne manjše težave uredijo že s primerno izbrano preventivo (npr. dieto, zaščito ali dodatki), ki jo lahko nudi le strokovnjak na prodajnem mestu. Poleg tega so v poslovalnice Tačke, veterine in trgovine, vabljeni tudi vsi obiskovalci na ‘vesele obiske‘, ko s pasjim ali mačjim prijateljem obiščejo poslovalnico za ustvarjanje pozitivne asociacije (npr. kuža je dobrodošel, pocrkljan ali dobi priboljšek in s tem ustvari pozitivno izkušnjo ter asociacijo obiska veterinarja). Z vsem naštetim smo iz obiska izločili stres, tako za žival kot za lastnika. Tako postane izkušnja obiska prijetna, kar je naš cilj, saj z inovacijo delujemo po Tačkinem etičnem kodeksu v smeri zdravih živali (pravočasna preventiva) in zadovoljnih lastnikov (brez stresa – dostopno, strokovno in prijazno).

Nagrajena inovacija

Naštete prednosti so prepoznali tudi pri Regionalni gospodarski zbornici Celje, kjer so nam podelili SREBRNO PRIZNANJE za inovacijo na trženjskem, organizacijskem in družbenem področju.

Izbor je RGZC izvedla že 23. leto zapored in najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2023 podelila priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Svečana podelitev je bila v torek, 6. junija 2023 ob 12. uri v Celjskem domu.

Kako smo zgradili Tačko

Pozitivna in nestresna izkušnja vodi v spremenjeno ravnanje (preventiva namesto kurative). Da bi se ljudje se lažje odločali za obisk veterinarja in s tem za proaktivno preventivo, smo morali obisk le-tega spremeniti v prijetno izkušnjo: ambulante smo odprli za javnost, veterinarje in veterinarske tehnike pa smo postavili med trgovske police – tam, kjer lažje spregovorimo že o kakšnih manjših tegobah, ki mučijo našega ljubljenčka.

Za udejanjanje te inovacije so bile potrebne organizacijske in izobrazbene spremembe v podjetju: nova delovna mesta, prenova obstoječih prostorov in odpiranje novih poslovalnic. S sodobnimi in prijaznimi poslovalnicami ustvarjamo pozitivne izkušnje obiska veterinarja pri živalih in njihovih lastnikih.

S tem, ko negujemo nestresne izkušnje, skrbimo za dobrobit živali, saj nas lastniki (in ljubljenčki) raje in večkrat obiščejo. To pa je najbopljše zagotovilo za zdrave živali – preventiva. S pravočasno odkritimi in nakazujočimi se težavami lahko potencialne ali tudi že rahlo razvite bolezni pomagamo ozdraviti z manj invazivnimi in cenejšimi postopki. Tako lahko vestni lastniki aktivno (in prijetno) sodelujejo pri ohranjanju zdravja svojih živali.

Tačkini zlahka dostopni strokovnjaki zaznajo že male težave in s tem preprečijo morebitne zdravstvene zaplete pri živalih pravočasno, še preden se razvijejo v bolezenska stanja. S tem pa ima naša inovacija širši trajnostni vpliv: manjšo porabo zdravil in postopkov zdravljenja, prihranjen denar za te postopke, bolj zdrave in s tem zadovoljne živali, manj prenosov okužb z živali na človeka, zadovoljstvo lastnikov …

Prijazno vabljeni v vam najbližjo poslovalnico Tačke, da se sami prepričate, kako je lahko obisk veterinarja prav zares prijeten.

Tačka Celje - vhod v trgovino in veterino

Tačka Planet Tuš Celje – vhod v trgovino in veterino

E: celje@tacka-veterina.si

T: 03-62-00-788

PE TAČKA PLANET TUŠ CELJE, Mariborska cesta 128, Celje [zemljevid]

V Tački Planet Tuš Celje vam nudijo veterinarske storitve in nasvete, pasjega frizerja ter salonske storitve nege in kopanja; v prodajalni pa široko izbiro hrane, priboljškov in opreme za vse vrste ljubljenčkov – mačke, pse, ptice, glodalce in ribe. Ne spreglejte Tačkinih torkov, ko vso hrano in opremo kupujete s 15% popustom (ob nakupu nad 30 €).

Veterinarski Center Celje

E: vet.center.celje@tacka-veterina.si

T: 03-491-33-10

PE VETERINARSKI CENTER CELJE, Trnoveljska cesta 1, Celje [zemljevid]

Na veterinarski postaji Tačka VCC (Veterinarski center Celje) vam nudijo kompletne veterinarske storitve za male živali (v ambulanti) in velike živali (na terenu) ter nakup hrane, dodatkov in zdravil z veterinarskim nasvetom.

Tačka, veterina, bolnica in trgovina - Šentjur - čakalnica

Tačka, veterina, bolnica in trgovina – Šentjur

E: sentjur@tacka-veterina.si

T: 03-574-31-28

PE VETERINARSKA BOLNICA IN TRGOVINA ZA MALE ŽIVALI ŠENTJUR, Drofenikova 3, Šentjur [zemljevid]

V Tački Šentjur vam nudijo kompletne veterinarske storitve v ambulanti in bolnici za male živali. V sodobnih in prijetnih prostorih bodo poskrbeli za vašega ljubljenčka in vam strokovno svetovali pri nakupu hrane, opreme, dodatkov in zdravil.

Tačka, veterinarska postaja - Šmarje - zunanjost

Tačka, veterinarska postaja – Šmarje – zunanjost

E: smarje@tacka-veterina.si

T: 03-818-27-70

VETERINARSKA POSTAJA ŠMARJE PRI JELŠAH d.o.o., Rogaška cesta 46, Šmarje pri Jelšah [zemljevid]

V Tački Šmarje vam že od leta 1962 nudijo kompletne veterinarske storitve za male živali (v ambulanti) in velike živali (na terenu). Poskrbeli bodo za vašega ljubljenčka in vam strokovno svetovali pri nakupu hrane, opreme, dodatkov in zdravil.

Tacka, veterina in trgovina - Rogaška Slatina - zunanjost

Tacka, veterina in trgovina – Rogaška Slatina

E: rogaska@tacka-veterina.si

T: 03-818-27-40

PE ROGAŠKA SLATINA, Prvomajska cesta 29, Rogaška Slatina [zemljevid]

V Tački Rogaška Slatina vam nudijo veterinarske storitve za male živali in trgovino s prehrano, opremo, dodatki in zdravili. Strokovno bodo poskrbeli za vašega ljubljenčka in vam svetovali pri nakupu.

Tačka, veterinarska postaja - Podčetrtek

Tačka, veterinarska postaja – Podčetrtek

E: podcetrtek@tacka-veterina.si

T: 03-809-0190

PE ROGAŠKA SLATINA, Slake 1, Podčetrtek [zemljevid]

Na veterinarski postaji Tačka Podčetrtek vam nudijo popolne veterinarske storitve za male živali (ambulanta), velike živali (na terenu) in pa trgovino s prehrano, opremo, dodatki in zdravili. Strokovno bodo poskrbeli za vašega ljubljenčka in vam svetovali pri nakupu.

Tačka, veterina in trgovina Trbovlje – vhod, kjer poskrbimo za vas

E: trbovlje@tacka-veterina.si

T: 059-342-990, 059-342-991

PE TRBOVLJE, Vodenska cesta 49, Trbovlje [zemljevid]

V Tački Trbovlje (v Pilon centru) vam nudijo veterinarske storitve in nasvete, pasjega frizerja ter salonske storitve nege in kopanja; v prodajalni pa široko izbiro hrane, priboljškov in opreme za vse vrste ljubljenčkov – mačke, pse, ptice, glodalce in ribe.

Tačka, veterina in trgovina Ormož

Veterinarska postaja in trgovina Šmarje pri Jelšah PE Tačka Ormož,
Ljutomerska cesta 25
2270 Ormož [zemljevid]

T: 02 740 43 00
E: ormoz@tacka-veterina.si

Delovni čas:
Pon-pet: 7:00-11:00 in 15:00-17:00
Sob 7:00-9:00
Dežurni telefon: 02 740 43 00 (V času dežurstva prevezava preusmerjena na dežurnega veterinarja)

Veterinarska postaja in trgovina Šmarje pri Jelšah PE Zagorje ob Savi,
Cesta Zmage 16c,
1410 Zagorje ob Savi [zemljevid]

T: 03 565 36 19
E: zagorje@tacka-veterina.si

Delovni čas:
Pon-pet: 8.00 – 19.00
Sob 8.00 – 14.00
Nedelja in prazniki: ZAPRTO