Kako izgleda Veseli obisk?

“Pridi z mano in pokazal ti bom!” -mojster Pan

Obisk veterinarja naj bo prijeten! A kako?

Veterinarja obiščemo ponavadi le takrat, ko je pes v bolečini. In četudi obisk pri veterinarju lajša bolečine, je sam obisk po svoji naravi za psa boleč in neprijeten. Ponavadi pa nam ne pade na misel, da bi s psom veterinarja obiskali kar tako, ko za to nimamo vidnega vzroka. Vendar pa veterinarji priporočamo (in pravzaprav celo močno vzpodbujamo), da nas pridete s psom obiskat takrat, ko je pes zdrav in mu tako pomagate ustvariti pri nas prijetno izkušnjo in lepe spomine.

Vloga veterinarja pri veterinarskem pregledu

Izjemno pomembno je, da psi od veterinarja odidejo s pozitivno izkušnjo. Za to v prvi vrsti poskrbimo veterinarji s tem, da med pregledom ali posegom psa zamotimo in pocrkljamo, hkrati pa pohitimo in za delo uporabimo čim manj invazivno opremo.

Vloga vodnika pri veterinarskem pregledu

Ker vsak obisk pri veterinarju ni neboleč, je zelo pomembno, da nas obiščete čim večkrat le zato, da pri nas ustvarjata prijetne spomine. To lahko naredita sama!

Ti obiski naj bodo kratki, sladki in čim bolj počasni. Kuža naj se v miru razgleda, prevoha naše prostore ter predmete in prejme priboljšek od našega osebja. Če želi, se lahko tudi pocrklja z nami.

Veseli obiski

Dobro pravilo je, da na vsak pravi obisk veterinarja opravita kar 10 veselih obiskov, torej obiskov, ko ne gre zares in le ustvarjata prijetne spomine.

V katerokoli poslovalnico Tačka ste vabljeni kadarkoli, da pri nas opravite Veseli obisk!

V primeru, da imate psa, ki ima težave, predhodno pokličite v izbrano poslovalnico in se na Veseli obisk naročite.

Tako vam bo naše osebje lahko strokovno pomagalo obisk speljati, da bo zares vesel za vse vpletene.

Celje, Šentjur, Šmarje, Rogaška Slatina, Podčetrtek in Trbovlje

Na VESELI OBISK ste vabljeni v vse naše poslovalnice v Celju, Šentjurju, Šmarju, Podčetrtku, Rogaški Slatini in Trbovljah. Predhodno nas lahko pokličete in se z nami posvetujete glede najboljše izbire za vas in vašega ljubljenčka.

Če ima pes kakršnekoli težave, nas o tem predhodno obvestite in skupaj bomo poiskali najboljšo možno rešitev. Če ima vaš pes večje težave (ali travme) pri obisku veterinarja ali salona za nego, vam nudimo tudi strokovno svetovanje.

Uporabimo daljši povodec, da se lahko pes ves čas giba prosto in pazimo, da povodca ne zategujemo. Če le lahko, se izognemo uporabi fleksi povodca.

Gremo tja, kamor psa vodi smrček in če ni potrebno, ne vlečemo v svojo smer. Pustimo psu, da prosto raziskuje.

Če pes kam ne sme, se preprosto ustavimo, povodec primemo trdno (kot bi pri avtu zategnili ročno) in psa povabimo, da nam sledi v drugo smer. Psa ne vlečemo.

Pes naj si za raziskovanje vzame toliko časa, kolikor želi in potrebuje. Mi ne moremo vedeti kaj mu je pomembno. To je njegov veseli obisk, zato hodimo za njim v njegovem tempu. Če potrebuje stati na mestu in opazovati, mu to omogočimo.

Ja, če je to želja vašega psa.

Če si pes želi crkljanja z osebjem, mu to z veseljem omogočimo. Z vašim dovoljenjem ga bomo tudi razvajali s priboljški. Naše osebje spoštuje osebni prostor psa ter vaše želje, zato ničesar nikoli psu ne vsiljujemo.

P.S.: Pan na posnetku nam v svoji govorici razlaga, da si bolj kot crkljanja želi vohljanja.

Veseli obisk je namenjen temu, da pes izgubi strah pred posegi in pridobi zaupanje osebja.

Nikoli ne bomo priljubili ničesar, če bomo poskušali prisiliti pozitivno izkušnjo. Zato psa ne prepričujemo, da naj vstopa v prostore, ko so zanj neprijetni. Naj si jih ogleda in prevoha toliko, kot mu to ustreza. Le tako mu bomo najbolj pomagali ustvariti pozitivno izkušnjo.

Kdaj je konec veselega obiska? Pes vam bo sam sporočil, kdaj ima dovolj. Ne le, da je pes na posnetku šel proti izhodu. V svojem, pasjem jeziku, nam je s stresanjem telesa jasno sporočil: “Zaključil sem!”

Veseli obisk naj bo res kratek.

Ta, na katerega nas je odpeljal mojster Pan, je trajal v celoti zgolj 4 minute. Toliko časa se vedno najde, da psu poklonite prijetno izkušnjo, ki je naložba v dober odnos psa z veterinarjem.