Začetki veterinarstva na Kozjanskem

… segajo v leto 1962, ko je bila ta služba organizirana v sklopu takratne Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah. Že leta 1966 je bil ustanovljen samostojni Veterinarski zavod, ki je bil nekakšna organizacijska predhodnica Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah. Slednja se je s spremembo zakonodaje preoblikovala v družbo z omejeno odgovornostjo. Sledilo je odprtje poslovnih enot v Kozjem in Rogaški Slatini, kjer je svoja vrata odprla tudi naša prva specializirana trgovina za male živali Tačka. Zadnjo organizacijsko širitev je Veterinarska postaja Šmarje doživela s pridružitvijo Veterinarske bolnice Šentjur in tamkajšnjim odprtjem poslovnih prostorov s prodajalno Tačka na povsem novi lokaciji.

Skupina veterinarske postaje Šmarje odslej s skupnim imenom Veterina Tačka

Z izpolnjevanjem vseh tehničnih, kadrovskih in prostorskih pogojev za opravljanje veterinarske dejavnosti smo najprej sklenili koncesijsko pogodbo za območje UE Šmarje pri Jelšah, leta 2016 pa tudi za območje UE Šentjur. S tem je skupina Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah postala največja regijska veterinarska organizacija, ki zagotavlja izvajanje vrhunskih preventivnih in kurativnih veterinarskih storitev za male in velike živali. Eden večjih razvojnih premikov se je zgodil tudi z zagonom trgovinske dejavnosti, ki jo trenutno izvajamo v treh prodajalnah pod skupnim imenom Tačka. Gre za specializirano in visoko kakovostno ponudbo hrane, opreme, zdravil in dodatkov za male živali.

Naše poslovne enote odslej pod skupnim imenom »Veterina Tačka« najdete v Šentjurju, Šmarju pri Jelšah, Rogaški Slatini in Kozjem.

Osebni pristop, temeljit posvet s strokovnjakom in celovita obravnava

V vseh naših poslovnih enotah sta zagotovljeni celotna preventiva in zdravljenje za vaše male in velike živali. Naša vrhunsko usposobljena strokovna ekipa nudi tako ambulantno kot bolnišnično ali terensko zdravljenje vseh vrst živali, v prodajalnah Tačka pa vam je na voljo le izbrana hrana in oprema za vaše hišne ljubljenčke. Vsak od naših sodelavcev vam bo z veseljem priskočil na pomoč tudi s strokovnim nasvetom.

Naše osnovno poslanstvo je izvajanje kakovostnih veterinarskih storitev, ki zagotavljajo zdravje vseh vrst živali in njihovo reprodukcijo na širšem območju Kozjanskega in Obsotelja.

Tačka, veterina, trgovina, ambulanta, bolnica male živali
Tačka, veterina, bolnica, kirurgija in trgovina - med operacijo
Tačka, veterina in trgovina - izdelki za male živali
Tačka, veterina, trgovina, delo veterinarja s konji na terenu

Najboljši strokovnjaki za vaše živali

Današnji obseg delovanja zagotavlja skupaj 22 zaposlenih, ki se nenehno izobražujejo. Ekipo strokovnjakov sestavljajo: 15 doktorjev veterinarske medicine, 5 veterinarskih tehnikov in 2 administrativni delavki. V vseh poslovnih enotah razpolagamo s sodobno veterinarsko in medicinsko opremo, ponosni pa smo tudi na najnovejše naprave, ki so vsem našim uporabnikom na voljo v Šentjurju.